Folk stræber efter at sætte deres spor i verden, hvad enten det er inden for kunst, sport, videnskab eller på anden måde. Når man opnår fantastiske resultater, vil det blive en rollemodel og inspiration for mange andre.

Denne artikel vil handle om danskere, der blev berømte i MMA-kampenes verden.

Martin Kampmann

Martin Kampmann, også kendt som “Hitman”, er pensioneret dansk professionel mixed martial artist. Han er født i Aarhus og begyndte at træne brydning som otte-årig. Senere gik han videre til karate, Muay Thai, boksning, submission wrestling og brasiliansk jiu-jitsu, før han endelig startede sin karriere som MMA-kæmper.

Han var den første dansker, der deltog i Ultimate Fighting Championship. Han kæmpede både i weltervægt og mellemvægt kategori og opnåede fantastiske resultater. I løbet af sin karriere konkurrerede han mod nogle af de store navne i MMA-verdenen som: Paulo Thiago, Carlos Condit og Jake Ellenberger.

Søren Bak 

“The True Viking” er en af de stigende stjerner i MMA-verdenen. Med 15 sejre og kun ét nederlag baner han sig vej til et succesfuldt skib. Søren konkurrerer i letvægtskategorier. Han er en del af Cage Warriors foreningen, hvor han er rangeret som verdensmester i sin klasse. Forbliver tro mod sit kaldenavn, Søren kan støde ses med en rigtig økse og rævepels, mens han optræder offentligt.

Joachim Christensen

Joachim Christensen er endnu en mixed martial arts fighter fra Danmark, der nåede berømmelsen. Før han startede sin professionelle kampkarriere var han socialrådgiver og gjorde tjeneste i Danmarks hær. Han er dygtig bokser, wrestler og brasiliansk Jiu-Jitsu fighter. Han var letsværvægtsmester i både German Mixed Martial Arts Championship og Superior Challenge. I 2016. sang han kontrakten med UFC. Efter stribevis af tab fik han sit store comback i 2019. i kamp mod Miloš Petrášek.

Nicolas Dalby

Dalby er i øjeblikket nummer et fighter på dansk MMA rangliste. Han konkurrerer i Ultimate Fighting Championship som en del af weltervægtklassen. Denne fighter fra København har et grønt bælte i Ashihara Karate og et brunt bælte i brasiliansk Jiu-Jitsu. Nicolas Dalby er tidligere Cage Warriors-mester i både weltervægt og interim weltervægt. Han er kendt under flere øgenavne: “Lokomotivo”, “Danish Dynamite” og “Sharpshooter”. Alle af dem er en antydning om hans kraftfulde slag- og knockout-kraft, der fik ham til at skille sig ud fra resten fra begyndelsen.

Nogle mennesker, der følger hans karriere tæt, gætter på, at han har gode chancer for at blive den bedste danske MMA-kæmper nogensinde.

Mads Burnell

Mads Burnell er endnu en MMA fighter, der kommer fra København. Han er i øjeblikket under kontrakt med Bellator MMA, som en del af deres fjervægtsafdeling. I 2019 udfordrede han Dean Trueman om titlen som Cage Warriors fjervægtsmester og vandt. Han konkurrerede også i Ultimate Fighting Championship. Burnells nuværende rekord er 16 sejre og kun fem tab.