Mange mennesker elsker at spille computerspil. Der er normalt noget for enhver smag. Fra puslespil, multiplayer og forskellige typer actionspil til bare at spille bingo online ved hjælp af https://bingomaten.dk/. Det populære kampspil Mortal Kombat er ingen undtagelse.

Alt, hvad der eksisterer, henter sin inspiration et sted fra, uanset om det er fra bøger, historie eller hverdagsliv. Bibelen inspirerede Dantes’ guddommelige komedie. Sociale medier påvirker modetrends og den måde, vi klæder os på. På den måde havde MMA en betydelig indflydelse på Mortal Kombat. Mere om det emne kan læses i denne artikel.

Spillets hovedidé

Basen af Mortal Kombat alene er lidt inspireret af begyndelsen af blandet kampsport. Nogle mennesker tror, at mixed martial arts har udviklet sig fra en gammel græsk kampsport, der kombinerede box og wrestling. Dette var en kamp uden regler, hvor deltagerne kæmpede til døden. I computerspillet inviterede en troldmand fra en anden verden verdens bedste kæmpere til at konkurrere i turneringen kaldet Mortal Kombat. Der duellerer krigere til døden ved at bruge og kombinere forskellige kampteknikker. Forudsætningen i begge er trods alt den samme, “der er kun én fighter tilbage.”

Karakterer

Det viser sig, at nogle af karaktererne i spillet har en forbindelse med rigtige mennesker, der er engageret i MMA.

Johnny Cage er en fiktiv karakter, og en af spillets vigtigste helte. Han er en actionfilmstjerne med stor viden om kampsport. Cage er inspireret af kampsportstjernen Jean-Claude Van Damme og hans karakter i filmen Bloodsport. Et af hans specielle træk er en lyskeslag med split-ben, som Van Dammes karakter bruger i filmen.

Endnu en af hovedpersonerne Liu Kang deler ligheder i udseende og kampteknik med ingen ringere end Bruce Lee. Liu har specialiseret sig i Jeet Kune Do, som er et hybrid kampsportssystem, som Bruce Lee grundlagde.

Der var også en situation med problemet med at bruge uautoriserede ligheder i Mortal Kombat X. Karakteren Cassie Cage har en blond hestehale, tager selfies med kroppen af sine sejre og tygger pink tyggegummi ligesom den blandede kampkunstner Felice Herrig.

Fans trækker også paralleller mellem mange andre karakterer (hovedperson og antagonist) og berømte UFC-kæmpere ved deres lighed i udseende eller personlighed.

Ligheder i kampstile

MMA har generelt en stor indflydelse på gamingverdenen. Dens kampteknikker finder deres plads i kampspillenes verden. I Mortal Kombat får hver karakter to kampstile og et våben. Og MMA er præcis det, en moderne kampsport, der kombinerer forskellige teknikker fra forskellige kampsport. For eksempel har vi karakteren Mokap fra Mortal Kombat: Deadly Alliance, som kombinerer karate, tae kwon do og tai chi.

I de sidste par år var både Mortal Kombat og mixed martial arts begyndt at påvirke hinanden. Dette populære computerspil var stærkt påvirket af en mangfoldighed af MMA-kampstile. Men med nyere spil og Mortal Kombat-filmen fra 2021. havde fundet vej ind i kampverdenen. Få MMA-krigere undersøgte og genskabte MMA-bevægelserne i filmen, der var inspireret af teknik. Professionelle MMA- og UFC-kæmpere var også begyndt at bruge træk fra Mortal Kombat i deres kampe.