Tekken er en japansk arkade spil serie, der kredser om kamp, udviklet af Bandai Namco Studios.Oversat fra japansk hedder det Iron Fist. Spillet er ekstremt populært blandt spilelskere såvel som kampsportelskere. Tænk på det sådan her – det er lige så populært som leo vegas bonus er blandt folk, der elsker sådanne spil! Der er endda filmatiseringer baseret på dette spil. Tekken er et spil, der menes at være et af, hvis ikke den mest realistiske kampsports type af et spil. Den uendelige debat mellem spillere og MMA fans om de ligheder, som ægte kamp og Tekken deler, inspirere andre mennesker til at deltage i denne debat.

Autenticitet

Der er masser af kommentarer, kritiker og artikler fra folk, der har spillet dette spil. De er forbløffet over, hvordan dette spil er lavet, og hvor autentisk det er for den virkelige MMA. Spillere siger, at spillet er så godt lavet, at de faktisk føler, at deres i ringen, og selv før ringen er forberedelserne til kampen meget realistiske. Det arbejde, din spilkarakter lægger på, og den rang, han får, betyder absolut noget i ringen, hvilket sjældent er muligt at opnå i spiludviklingen. Du kan virkelig mærke forskellen mellem rækkerne, lavere rækker har mindre udholdenhed og endda deres bevægelser kan ses som igangværende arbejde. Når en lavere rang eller rettere mindre erfaren karakter spiller med en bedre, endda en lidt bedre, kan du se og mærke forskellen. Ethvert træk, der er kendt i selve MMA kampen, er også i dette spil. Det træk, der ville forårsage mere skade, forårsager virkelig mere skade end det træk, der ikke gør i rigtig MMA. Mens du kæmper, skal du være forsigtig med mange ting, som rigtige MMA kæmpere skal passe på. Du skal strategisk planlægge hvert næste træk, for at være sårbar og være træt i spillet er også en ting.

Hvis din karakter er skadet, og du bliver ved med at prøve at ignorere den skade og forlanger at bruge den ødelagte den igen og igen, vil det resultere i, at karakteren bliver endnu mere beskadiget og i sidste ende taber kampen. 

Kampstile

Kampstilen fra din modstander betyder også noget. Hvis modstanderen er meget aggressiv eller defensive, skal du helt sikkert tage højde for det. Med den aggressive type af en modstanderen, ville du være nødt til at holde en vis afstand fra tid til anden for at undgå at blive såret.

Selvfølgelig er alle spillets regler også de samme som i det virkelige liv, da udviklerne omhyggeligt i en lang periode har fulgt hver eneste detalje i den virkelige MMA verden. 

Men ikke alle bevægelser kan replikeres…

Selv med alt dette, er der nogle ting, der bare ikke kan kopieres fra den virkelige verden, og det absolut forståeligt. Nogle typer tidlige gevinster er ikke tilgængelige i spillet, KO ekskludert. En uventet, uprogrammeret adfærd hos mennesker kan simpelthen ikke laves om i spil endnu.

Men spørgsmålet består stadig – beviser dette, at spillet ligner om den rigtige MMA? For at få konklusionen er vi nødt til at se på den anden side.

Næsten alle de ting, du ser i MMA kampene, kan du spille og opleve i Tekken. Hall er den MMA fighter, der faktisk indrømmede, at nogle af hans fedeste træk kom fra spillet. Han sagde, at kampsystemet i spillet er fuldstændig gyldigt, og på grund af det trænede han endda til UFC kampe med spillet. Men han siger, at den mentale styrke er vigtigere end den psykiske, når det kommer til UFC mesterskabet, og det er noget, man ikke kan træne i spillet.

Afslutningsvis

Samlet set er oplevelsen, mens du spiller spillet, mere end autentisk. Med alt taget i betragtning, mens vi laver Tekken, kan vi med sikkerhed sige, at spillet ligner om den virkelige MMA. Men selv med det er ikke det samme at være i selve ringen og at være i ringen i spillet. Lignende ja, men absolut ikke det samme. Så hvis du også har en kærlighed til kampsport, så vil du også elske Tekken!