UFC står for “Ultimate Fighting Championship” og det involver blandet kampsport. Blandet kampsport (mixed martial arts) er bedre kendt som en kort betegnelse for MMA, som jeg er sikker på er langt mere kendt for alle. Selvom MMA er meget populær og trending lige nu, ved mange mennesker næsten intet eller lidt om denne sport. Samtidig er der også mange dy-hard fans af MMA der kan lide at have det sjovt online ved hjælp af comeon bonus, så hvis du stadig ikke er en af dem, men denne verden på en måde topper din interesse, er her ting, som enhver fan-begynder bør vide!

UFC er et reklamefirma for MMA.MMA er også kendt som burkamp eller ultimative kamp. I 1993 var UFC meget dårligt etableret forfremmelse med meget lave budgetbeløb. UFC havde en overvejende tid med at forklare deres ide om en turnering, der involverer kampsport og har en enkelt kamp vinder. 

Først så det ud til, at det eksisterede kun for at promovere Jiu JItsu, men efter et stykke tid kom MMA til at spille, og det var kommet for at blive. Til at begynde med var UFC bare lidt af en bedre organiseret gadekamp. Men i 2001 blev UFC købt af Zuffa, og takket være Zuffas` præsident Dana Whites fantastiske forestilling begyndte UFC at vokse hurtigt i popularitet. 

Når det kommer til reglerne for UFC, ændrede de sig ganske over tid. Den ene ting, der dog aldrig ændrede sig, er formen på kampringen. Ringen har en ottekantet form og sådan er den i dag. Reglerne er ikke rigtigt definerede, da dette er en jordsport, og det eneste mål er at blive på toppen af din modstander, fordi det giver dig en stort fordel. Selvfølgelig vil ting som at stikke nogens øjne eller endda ramme modstanderens private område få dig i problemer. Men alt andet er stort set på bordet. Kampen i sig selv er ikke rigtig spændende for at se, fordi der ikke sker så mange forskellige aktiviteter, men den er meget strategisk, så den får dig til at være interesseret i at deltage. Mennesker har ofte en forkert mening om, at MMA ikke rigtig behøver nogen plan eller strategi, da det er kun kamp, men mange mennesker bedre om at være anderledes. Hvis du vil have de bedste resultater, skal du spille klogt, ikke hårdt.

Der er mange måder for at spille på at vinde. Når kæmperne kommer ind i det ottekantede bur, spiller de, indtil en af kæmperne ikke længere kan spille, underkaster sig, bliver slået ud. Hvis tiden løber ud, skal dommeren afgøre vinderen. Ulovlige bevægelser fører til diskvalificering. Også kampen kan naturligvis ende, hvis kæmperne kommer til skade og behøver lægehjælp. UFC kampe er opdelt i tre runder, som hver varer fem minutter. Der er pauser mellem de tre runder, for at kæmperne kan trække vejret, trøste med trænerne eller hydrere, osv.

Der er flere måder at afslutte kampen på: underkastelse (når modstanderen banker på en måtte eller modstanderens krop, hvilket signalerer, at han bliver meget såret, kan betyde, at de bliver stødt eller får et lem forskudt);

diskvalifikation (som allerede nævnt er, når en kæmperne bryder regler, såsom at slå modstanderen i hovedet, rygsøjlen eller andet, der kan være ekstra skadeligt eller endda dødeligt);

KO (knock out – mest almindelige); TKO (teknisk knockout – den eneste forskel til en KO er det faktum, at kæmperne er synligt bevidstløs i TKO`en, som kan blive kaldt ud af dommeren eller lægerne) og endelig beslutning (når en kamp ikke ender brat på nogen måde ovenfor afgør dommerne, der sidder på burets side, hvem der vandt).

Mange mennesker kan ikke lide godt til UFC, fordi de føler, at det er alt for voldsomt og unødvendigt. Sandheden er – MMA er farligt. Men eksperter siger, at det et lavt niveau af fare, gør mod det faktum, at MMA kæmperne bærer mange kropsbeskyttere, inklusive tænder, og at de normalt følger regler, der beskytter dem mod alt skadeligt. Det er meget usandsynligt at døden er forårsaget MMA kampe, og nogle vil forslå., at MMA er langt mindre livstruende end boksing, men brækkede næser og knogler er ofte begge veje. Så ja, sporten kan være skadelig til en vis grad, men hvis du følger reglerne og beskytter dig selv, er risikoen ekstremt lav.

Derimod er kæmperne udmærket klar over, at de valgte at dryke denne sport, der har en vis knivspids vold, så de virkelig respekterer og forstår hinanden, uden at blive sure eller bitre. Spillet er spillet, og enhaver MMA kæmperne er klar over det. Gensidig respekt er derfor noget denne sport bestemt ikke mangler.

Så når det er sagt, er den bedste måde at finde ud af, hvordan UFC virkelig fungerer, og om det er din kop te eller det er ikke, selvfølgelige at give det et skud og holde sig igennem at se et par kampe. Du kan enten lide det eller ikke, da det er en af de mere “voldelige” sportsgrene. Så du skal være dommeren!