Den 34-årige amerikaner Ben Askren mistede næsten livet i sin UFC-debut i kampen mod Robbie Lawlyer, som Askren nærmest mirakuløst endte med at vinde i sidste ende. Man kan også sige at han fik en stor hjælp af dommeren med på vejen.

Man kan sige at den 34-årige amerikaner har haft en sen debut i UFC, men sådan lader han til at være. Askren ventede flere år med at bevise at han var den bedste weltervægt kæmper i verden og i 2019 blev det altså tid til at træde ind i UFC-ringen.

I UFC blev der naturligvis ikke tale om en nem debut. Askren blev sendt ind i ringen mod Robbie Lawler, der vendte tilbage efter en knæskade, der har holdt ham ude i et år. Robert Glenn Lawler blev født i San Diego i Californien i 1982, hvilket betyder at han nu er 37 år gammel, selvom han var 36 år da han stod overfor Askren i ringen. Lawler har været aktiv siden 2001 og han har tidligere vundet UFC Weltervægt mesterskabet. Askren mødte en hård konkurrent.

Askren vs. Lawler

Askren mødte Lawler i ringen ved UFC 235 den 2. marts 2019 i T-Mobile Arena i spillebyen Las Vegas. Her gik det langt fra planlagt og flere der havde brugt bonus fra deres bet365 kampagnekode til at oddse på opgøret blev overraskede hurtigt inde i kampen.

Askren overlevede en kæmpe tidlig blitz på vej mod en kontroversiel indsendelse sejr i første runde, som ikke rigtig var en indsendelse sejr. Askren gik først efter et takedown, men det ville Lawler ikke være en del af. Lawler fik vendt Askren på hovedet og herefter fik den 34-årige debutant så mange slag, at der fløj med blod over det hele og det pegede hen mod en tidlig sejr for Lawler.

Men det lykkedes Askren at komme tilbage i kampen og få Lawler op mod hegnet. Askren fik taget et såkaldt bulldog-kvælertag på Lawler hvilket førte til at Lawlers arm blev lam. De to kæmpere stod så forfærdeligt placeret at dommeren Herb Dean havde svært ved at se hvad der foregik.

Da Dean troede at Lawler var bevidstløs valgte han at stoppe kampen. Problemet opstod sekunder efter da Lawler hurtigt kom op og stå. Her gik han over til Dean for at dele sin utilfredshed og dommeren indså hurtigt at han nok ikke havde truffet den rette beslutning.

Askren virkede ikke påvirket af situationen. Han var blot tilfreds med at han kom tilbage i kampen og vandt den, selvom at der var tale om en meget kontroversiel sejr. Vi må se hvordan det går næste gange Askren skal tilbage i ringen.

Anthony Pettis ønsker ikke at kæmpe mod Askren

Anthony Pettis er en tidligere UFC letvægtsmester og han konkurrerer i dag i weltervægt divisionen. Pettis har for nyligt udtalt at Askren er så god at han aldrig ville kæmpe mod ham. Han går så langt at sige at han ville være pinlig over at møde Askren i ringen. Han nævner at Askren er en person man aldrig kan skrive ud ad kampen og at der er tale om en hård sportsmand.

Det kan godt være at Pettis ikke vil i ringen mod Askren, men det kan Lawler måske komme til igen. Præsidenten af UFC Dana White arbejder i hvert fald på at give Lawler mulighed for at få revanche mod Askren. I sidste ende sælger kontrovers og det har fået alle til at tale om hvad der foregår i UFC.

Leave a comment