MMA er begyndt at blive mere og mere interessant i Danmark i takt og derfor har vi kastet et blik på de kendte danske MMA kæmpere, som vi regner med at se i ringen i løbet af i år og generelt i fremtiden. Vi håber at denne introduktion kan give dig et bedre kendskab til MMA i Danmark og måske kan du benytte informationen til at vædde på de dygtige danske sportsmænd på fx Unibet Danmark.

Ayub Tashkilot

Ayub ”Zap” Tashkilot blev født i 1985 og er 32 år gammel. Han kæmper til dagligt hos Aalborg Martial Arts og når han er ude og konkurrere, så går han i ringen mod andre letvægtere. Zap har vundet 12 ud af 15 opgør i ringen, hvilket man må sige er en imponerende statistik.

Joachim Christensen

Joachim Christen er en af de nuværende danske kæmpere med flest kampe under bæltet. Den 39-årige kæmper har vundet mere end halvdelen af sine kampe med 14 sejre ud af 21 kampe. Desværre er Christensen kommet ind i en kedelig stime ved at tabe de tre opgør, som han har haft siden maj 2017. Det skete sidst i juni 2017 hvor han tabte i en kamp på kun 29 sekunder, da UFC-debutanten Dominick Reyes klarede en teknisk knockout mod danskeren. Vi skal faktisk helt tilbage til januar 2017 hvor han vandt sin seneste kamp i ringen og det var mod Bojan Mihajlovic. Lige nu venter vi spændt på at se om Christensen kommer i kamp til et femte UFC-opgør og om han vil have heldet med sig denne gang.

Mads Burnell

Mads ”White Mamba” Burnell er med sine 23 år den yngste danske MMA kæmper, som vi nævner i denne artikel. Burnell er en Københavnerdreng fra 1994, som repræsenterer Arte Suave Copenhagen, når han går i ringen. Det er spændende at følge Burnell, som skrev under på en kontrakt med verdens største MMA-organisation UFC tilbage i sommeren 2017.  Trods sin unge alder har Burnell allerede repræsenteret Danmark 11 gange og han vandt så sent som i januar 2018 mod Mike Santiago. Ud af de 11 opgør har Burnell kun forladt ringen med et nederlag to gange, hvilket var henholdsvis mod Michel Prazeres og Ott Tonissaar.

Jonas Mågård

Jonas “Shark” Mågård har ligesom Burnell 11 kampe under bæltet, men en anderledes statistik med 4 nederlag og 7 sejre. Mågård var ellers inde i en god stime fra maj 2016 til februar 2018, hvor han vandt seks opgør i træk. Den gode stime blev afbrudt af Mike Ekundayo, som vandt opgøret i ringen den 17. februar 2018.

Mark O. Madsen

Mark Overgaard Madsen er et navn som ringer en klokke, når de fleste tænker på MMA i Danmark. Kæmperen fra Nykøbing Falster er en af de bedste i den danske MMA-historie og han har vundet medaljer ved EM, VM og OL. Madsen vandt så sent som i 2016 sølv ved de Olympiske Lege i Rio de Janeiro, da han stillede op i kategorien for græskromansk brydning i 75 kg vægtklassen.

Leave a comment