Volkan Özdemir fik UFC debut så sent som i 2017, men han er strøget til tops i løbet af ingen tid. Letsværvægt kickbokseren er gået fra ukendt status til at være en frygtet modstander i raketfart og derfor har han også fået øgenavnet ”no time” (ingen tid). Nu han vil han højere op på listen, faktisk helt op i toppen. Den bedste vej er med en kamp mod en af de bedste UFC svenskere.

Hvis man spørger Özdemir, så så han gerne Daniel Cormier eller Alexander Gustafsson som sine næste modstandere. Özdemir vil især gerne i ringen imod Alexander Gustafsson, som pt. indtager andenpladsen på ranglisten. Özdemir ligger på tredjepladsen.

Selvom den Schweiziske kickbokser har offentligt udtalt sit næste ”mål”, så er der stille i den anden lejr. Özdemir har været kæphøj med udtalelser til MMAfighting.com såsom denne; ”hans (Gustafsson) næste kamp skulle være om bæltet, så derfor ville det være komplet dumt at kæmpe imod mig.”

Alexander ”The Mauler” Gustafsson kommer fra Stockholm, hvilket gør ham yderst populær især i Skandinavien. Han har også vundet mod sine to seneste modstander. Det skete i maj 2017 hvor han blev Glover Teixeiras overmand efter fem runder. For et år siden sejrede han imod Jan Blachowicz.

Schweiziske Özdemir har en imponerede statistik på tre sejre ud af tre kampe. Siden februar har han vundet over Ovince Saint Preux, Misha Cirkunov og Jimi Manuwa. Men svenske Gustafsson har været aktiv helt siden 2009, så erfaring kan være afgørende, hvis de to mødes i ringen.

De er uden tvivl fremtiden indenfor letsværvægt UFC og en kamp mellem de to er uundgåelig. I forhold til statistik ligger de to meget lige når det kommer til forsvar. Gustafsson har afværget 53 procent af de slag som er blevet svunget imod ham mens Özdemir har formået at forsvare sig selv i 59 procent af tilfældene.

Det kan som sagt være erfaring som man bør overveje, hvis der skal lægges et væddemål på en kamp mellem de to. En anden vigtig faktor er at Gustafsson har for nyligt været ude i lang tid på grund af en skade. Dette er en af de andre årsager til at Özdemir gætter sig til at den svenske UFC sportsmand ignorerer hans opfordringer til kamp. Men hvem ved om han lader sig provokere af udtalelserne og tager udfordringen op? Det kommer som sagt nok til at ske før eller siden.

Leave a comment