Den 2 september 2017 var dagen for Københavner drengen Mads Burnells UFC-debut. Her var han i ringen mod brasilianske Michel Przeres ved UFC Fight Night 115 i den hollandske by Rotterdam. Desværre for danskeren, tabte han på submission.

Den danske UFC sportsmand sammenlignede efter kampen Przeres med en tyr og forklarede han simpelthen var for tung for ham. Han prøvede på at ryste ham især i 2. omgang med et venstre hook. Men da han prøvede at udnytte muligheden blev han overbemandet på ny.

For brasilianeren blev det den femte sejr i træk. Måske vandt han over danskeren på grund af erfaring. Der er i hvert fald tretten års forskel mellem de to. Derudover har Mads Burnell en MMA statistik på 8-2 mens Prazeres kun har tabt to ud af 24 kampe. I denne kamp vandt han altså de to første runder og Burnell var magteløs i tredje rundt hvor han var i take-down på 40 sekunder.

Måske havde danskeren været for smart i sine udtalelser. Før kampen havde han udtalt til TV3 sport at han regnede med at stoppe brasilianeren i midten af anden omgang. Derefter var planen at modstanderen skulle blive træt, så Mads kunne submitte eller knockoute ham.

Selvom han ikke kunne sejre i sin debut, så er Burnell muligvis en af de næste største danske sportsstjerner. Det mener UFC kvinde fjervægtsmestren Chris Cyborg som kalder Burnell for hele Skandinaviens næste superstjerne. Du kan følge andre populære danske sportsmænd (og kvinder) på draftbuddies.

Men hvis du er mest til UFC, så er der masser andre spændende kampe på agendaen. Burnell skal naturligvis ikke op i den næste måneds tid men det skal Donald Cerrone for eksempel mod Darren Till. De mødes i ringen til UFC Fight Night i Ergo Arena i Gdansk i Polen den 21 oktober 2017. Men det første UFC opgør i oktober er i Sin City den 7 oktober. Her står Tony Ferguson og Kevin Lee overfor hinanden i T-Mobile Arena.

Især den sidstnævnte er spændende at følge, da de to amerikanere ligger tæt når det kommer statistikken. Den største forskel ligger i forsvaret som Ferguson lader til at mestre mere end Lee. Hans procentdel på forsvar er 81 sammenlignet med Lee’s næsten 74 procent. Det er også Ferguson som har mere erfaring end den otte år yngre UFC sportsmand fra Detroit. Mens vi venter på den næste Burnell kamp er der altså meget andet at følge.

Leave a comment